+45 96 96 56 70
Åbningstider

Spændende attraktioner og ferieoplevelser i Vejers

Hold ferie med hele familien i Vejers og rejs hjem fyldt med dejlige ferieoplevelser
Kæmpestor sandkasse med legeredskaber til de mindre børn

Ferie handler om at slappe af, nyde hinanden og få spændende oplevelser sammen. Vejers og det omliggende område byder på et væld af både udendørs og indendørs oplevelser. De særprægede natur er oplagt til at tage på vandre- og cykelture langs de mange afmærkede naturstier. Fra Blåvands Fyr ved Blåvandshuk er der en fantastisk udsigt over Vesterhavet, og her har I også mulighed for at gå på opdagelse i de mange betonbunkere fra 2. verdenskrig. Er vejret mindre godt, byder Vejers på dagligvarebutikker, specialbutikker, lysstøberi, bolchekogeri, røgeri, kunstgallerier og flere restauranter. Til de mindre børn er der desuden en kæmpestor sandkasse med legeredskaber.

Vejers Strand Dropskogeri & Iscafé

Vejers Strand Dropskogeri & Iscafé

Hos Vejers Strand Dropskogeri kan I se, hvordan bolsjer bliver fremstillet på klassisk vis. Holder I ferie med børn, så tag børnene med og lad dem prøve at fremstille deres egne bolsjer i alle smagsvarianter og farver. Har I appetit på noget andet end bolsjer, kan I i samme bygning nyde en is i iscaféen.

Restaurant Knudedyb - Restaurant og røgeri

Knudedyb – Restaurant og Røgeri

Restaurant Knudedyb er opkaldt efter farvandet syd for Vejers Strand. Før 1989 hed huset Vesterled og var det sidste hus før stranden, på nordsiden af Vejers Havvej. Siden 1989 har bygningen eksisteret som restaurant med eget røgeri. I dag er det en moderne restaurant på 1 sal. med en fantastisk panoramaudsigt, hvor I kan sidde og nyde udsigten ud over klitterne og havet. I stueetagen er der Brasserie og fiskeforretning, hvor I kan komme ind fra gaden og købe friske fisk, skaldyr og røgvarer fra eget røgeri. Derudover byder Restaurant Knudedybet på to hyggelige, sydvendte terrasser, hvor I næsten altid kan finde et hjørne med læ for vinden.

Ravfestivallen i Vejers

Lysende ravklump på stenstrand

Siden 2014 har der været Ravfestival i Vejers. Her er alt, hvad et ravhjerte kan begære. Fra tidlig morgen kan I komme med erfarne ravsamlere ud og samle rav langs kysten, spise morgenmad med ravrøget laks på Strandhotellet, vaske jer i ravsæbe, smøre jer i cremer tilsat rav, og så er der selvfølgelig masser af boder med salg af ravsmykker. Hele byen er omdannet til en stor festival – lige fra slagter og bager til restauranten og slikbutikken.

Idéen til Ravfestivalen opstod i 2014 hos en lokal butiksejer i Vejers, som var vild med ravsmykker. I dag er hele lokalsamfundet i Vejers inddraget og både Blåvand og Henne er blevet en del af festivalen. Alle har de deres interesse og passion for havets guld - ravet - til fælles.

Vejers er det primære festivalområde og her er der mulighed for at finde, føle, smage og lugte rav. Der er endvidere workshops, musik og foredrag om rav på Strandhotellet. I 2016 var Auktionshuset Lauritz.com også til stede og kunne vurdere gæsternes ravfund.

Grærup Fiskesø

Den naturskønne og store Grærup Fiskesø, ligger kun 11 km. fra CampWest SportResort. Put and take “søen” består af 2 søer, en lille og en stor. I søerne har I mulighed for at fange regnbueørred, gedde, aborre, skalle og ål. Grærup Fiskesø ligger i et område med lyngklædte bakker og skønne granskove. Vandet er klart og fuld af liv. Naturen omkring søen skal opleves! En sommerdag ved Grærup Fiskesø er en fryd for øjet, og tidligt om morgenen er der mulighed for at se kronhjorte, ræve og andet vildt.

Henne Golfklub

For golfentusiaster er Henne Golfklubs 18-hullers bane rig på udfordringer for både store og små. Banen har en enestående beliggenhed mellem hav og klitter, og under spillet kan I nyde en fantastisk udsigt over Henne Strand, Filsø og Vesterhavet.

Blåvand Fyr

Smuk himmel over Blåvand Fyr ved Blåvands Huk

Besøg det smukke Blåvand Fyr i Blåvandshuk. Fyret blev første gang taget i brug nytårsaften år 1900. Dets oprindelige funktion var, sammen med to fyrskibe på Horns Rev og Grådyb, at sikre indsejlingen til Esbjerg Havn. Horns Rev blev betragtet som et af verdens farligste rev, idet mange sømænd forliste, når stormen rasede - derfor fik det tilnavnet "Djævlens Horn".

Panoramaudsigten fra det 39 meter høje tårn kan nydes efter 170 trappetrin. I klart vejr kan man blandt andet se ud til vindmøllerparkerne i havet, hhv. 14 og 30 km fra kysten. Hvidbjerg Strand og de fire bunkere med skulpturelle muldyr kan også ses fra fyret, ligesom det selvfølgelig er muligt at nyde den storslåede udsigt og den smukke, uspolerede natur.

I dag er Blåvand Fyr et varetegn for hele Blåvand Strand og omegn. Fyret er fredet og er stadig i funktion. Lyset kan ses 42 km væk og bruges til at advare søfarende mod Horns Rev. Fyrmesterboligen ved siden af fyret er indrettet et lille museum for Havvindmølleparkerne Horns Rev 1 og Horns Rev 2 - begge verdens største af sin art, da de blev bygget i hhv. 2002 og 2008-09. De kan i klart vejr ses fra tårnets top. Der er offentlig adgang til tårnet.

Tirpiz-stillingen - betonbunker fra 2. verdenskrig

Besøgende inde i Tirpiz-stillingenLuftfoto af den berømte Tirpiz-stillingTirpiz-stillingen set indefra

Tirpiz-stillingen er en genåbnet bunker, der viser en udstilling om stillingens rolle i det tyske kystforsvar. Bunkeren påbegyndtes af den tyske besættelsesmagt 1944 som en del af Atlantvolden. Bunkeren har været åben for publikum siden 1991 og rummer en mindre plancheudstilling om Tirpitz' bygningshistorie og menneskene bag. Samtidig fortælles historien om forsvarsanlægget langs hele den europæiske vestkyst, og en model viser kanonstillingen, som den var blevet, hvis krigen havde varet ved.

Med støtte fra A.P. MøllerFonden samler man nu tre forskellige udstillingssteder i en ny bygning tegnet af arkitektfirmaet BIG, Bjarke Ingels Group. Fra 2017 vil Bunkermuseet Tirpitz og oplevelsen "Porten til Vestjylland" samt det nuværende Danmarks Ravmuseum være under samme tag i en bygning delvist nedgravet i klitterrænet bag ved Tirpitz. Der er tale om et usynligt museum i lighed med det nye Søfartsmuseet i Helsingør, som blev indviet for et par år siden i en gammel tørdok ved havnefronten.

Bygningen opføres lige bag ved Tirpitz i en gammel jordrampe, som den tyske besættelsesmagt i sin tid brugte til byggeriet af bunkeren. Det nye museum bliver forbundet med Tirpitz, men vil komme til at stå i skærende kontrast til den mørke Tirpitz-bunker og vise respekt for områdets særegne klitlandskab.

Adgangen til museet sker gennem klitlandskabet, uanset om I kommer fra vejen og går langs bunkeren eller ankommer ude fra terrænet efter en gåtur. Fra indgangen på pladsen føres I over en stålbro til billetsalg, café og butik. Selve udstillingsområdets fire gallerier ligger under terræn, men høje vinduespartier vil sørge for, at dagslyset strømmer ned i udstillingsområdet, så rummene fremstår lyse og lette og giver kig til den omkringliggende natur.

Museet forventes at åbne i slutningen af 2016 eller begyndelsen af 2017, og da vil Danmarks største ravsamling være flyttet tilbage til det sted, hvor historierne om materialet og dets anvendelse hører hjemme. Side om side med samlingen vil I møde kulturhistoriske beretninger om, hvordan Vestkystens beboere gennem tiderne har kæmpet med naturen og havet for at overleve.

Endelig bliver Tirpitz-bunkeren omdrejningspunkt for fortællingen om det største menneskeskabte bygningsværk ved Vesterhavet og de mennesker, der byggede og bemandede det.

Blåvand Naturcenter

Miniland i LEGOLAND

Blåvand Naturcenter ligger som en af de nordligste indgange til Nationalpark Vadehavet. De grå bygninger på Fyrvej 81 møder I på venstre side umiddelbart inden Blåvandshuk Fyr.

I Blåvand Naturcenter kan I høre om Vestkystens natur samt dyre- og plantelivet, og ud fra plancher og billeder kan I få et godt indtryk af egnens naturforhold. Udstillingen er åben i sommerhalvåret. Blåvand Fuglestation er en del af Blåvand Naturcenter.

Har I mod på at køre en længere tur, så tag på udflugt med børnene til LEGOLAND®, 75 km fra Vejers. LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser, og her er masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.

I kan også tage en tur til Givskud Zoo, som er en kombineret løvepark og zoo. Her kan I opleve flere end 1000 dyr fra hele verden på det 60 ha store areal.

Er I mere til det kulturelle, så besøg også Esbjerg og oplev Esbjerg Kunstmuseum og gallerierne. Fra Esbjerg kan I desuden sejle til Fanø på 10 min og opleve idylliske bymiljøer med karakteristiske, stråtækte huse, den flotte natur og fantastiske badestrande.

Husk, at I har mulighed for at få rabat på indgangsbilletten til forskellige attraktioner, hvis I lejer sommerhus via vores samarbejdspartner Sol og Strand Feriehusudlejning A/S.

Se alt om Danmarks-Rabatten her